Aura Soma - Truus X5 2019 H1

Ga naar de inhoud

Aura Soma

Therapieaanbod


Aura Soma
Een opmerkelijke kleurentherapie

Volgens het *holistische geneeswijze* model van Dr. Klinghardt staat intuïtie hoog in de genezingspyramide. Aura Soma is een kleurentherapie die recht doet aan ons intuïtieve vermogen om te “weten” wat we nodig hebben.
Aura Soma is “(her)ontdekt” door Vicky Wall (1918-1991). Haar moeder stierf bij haar geboorte en er ontstond een bijzondere band tussen haar en haar vader. De familie was Joods en haar vader een bijzondere kenner van de Kabbala. Hij maakte haar op zeer jonge leeftijd deelgenoot van deze kennis en inzichten. Van hem leerde ze ook al vroeg over de geneeskrachtige werking van kruiden en planten.
Tussen 1983 en 1991 ontwikkelde Vicky het Aura Soma kleuren systeem. Onder andere in het oude Egypte, Griekenland, China en India gebruikte men kleuren in combinatie met kruidenextracten, kristallen, bloemen en essentiële oliën. Aura Soma verenigt al deze oude inzichten op een respectvolle manier waardoor je kunt stellen dat het oude wijsheid in een modern jasje is.
“De intuïtieve geest is een heilig geschenk, het
rationele verstand een trouwe dienaar.
Wij hebben een maatschappij geschapen die de
dienaar vereert en het geschenk heeft vergeten”.
Albert Einstein
Toen ik voor het eerst in contact kwam met Aura Soma was ik diep onder de indruk van de kleurenpracht en de fascinatie is in de afgelopen 25 jaar alleen maar gegroeid.
Veelzijdigheid en individualiteit kenmerken de verschillende tweekleurige equilibrium combinaties. Elke fles bevat een specifieke kleurenboodschap en beschrijft bepaalde levensthema’s. De zelfgekozen flessen worden gebruikt om persoonlijkheidskenmerken te beschrijven en verwachtingen, wensen en doelen helderder te krijgen.


Tetford (UK) Mei 2010
Samen met Aura Soma collega’s het land bewerken om de zaden te kunnen planten voor de bloemen die na de oogst verwerkt worden in de Aura Soma producten.
 


Volgens Vicky is Aura Soma een spiegel van de ziel. De gekleurde oliën kunnen je helpen om je ware zelf te leren kennen. In mijn praktijk pas ik Aura Soma vooral toe binnen een psychosociaal consult maar het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor de zogenaamde 4 flessenreading. Zonder beïnvloeding van buitenaf stem je je heel bewust af op de kleuren. Je kiest -voorbij je denken- een of enkele flessen. De diepere onderliggende thema’s in je proces kunnen op deze manier tot uitdrukkingen worden gebracht. Je ziel krijgt op deze vaak ontroerende manier de ruimte om met je in contact te treden. Op *Aura Soma flessen* kun je meer informatie lezen over de verschillende flessen.
De eerste fles die ik zelf ooit uitkoos vond ik eigenlijk helemaal niet “mooi” maar die specifieke fles moest het gewoonweg zijn. Het was een fles met een thema dat me keer op keer weer aanspreekt. Het is niet alleen een fles die betekenis heeft voor mijn eigen leven en mijn werken met cliënten. Het is ook een fles die een centrale plaats inneemt in het complete Aura Soma systeem zelf.
     
B26 Oranje/Oranje Humpty Dumpty
*De enige constante in het leven is de verandering*

  • De etherische eerste hulpolie
  • De schokbreker
  • Na lichamelijk of emotioneel trauma
  • De weg in het leven terugvinden
  • Verschillende delen worden weer samengevoegd
  • Intense vreugde
Op deze prachtige foto
kun je goed zien dat de
flessen eigenlijk meer
licht dan kleur zijn………

Neem de tijd om de kleuren
op je in te laten werken.
Een tijd geleden kwam een cliënte voor een consult. Ze had een flinke terugval in haar proces. Ze begreep niet  waarom de dingen waren verlopen zoals ze waren verlopen. Na een kort gesprek vroeg ik haar een Aura Soma fles  uit te kiezen. Ze koos een fles die veel met het verstand te maken heeft. Inzicht krijgen in denkprocessen zou je  kunnen zeggen. Terwijl ze naar de fles keek en die rustig op zich in liet werken ontstond er een glimlach op haar  gezicht. Haar zoektocht naar het waarom van de problemen had haar niet veel verder gebracht. Langzaam durfde  ze te voelen hoe veel pijn het allemaal had gedaan……..
Ze herkende haar angst om te voelen en realiseerde zich dat ze gegroeid was in de loop van de jaren. De  integratie van de pijnlijke en beangstigende life-events kon weer opgepakt worden.
Deze prachtige boom met bankje
staat in de tuin van Dev Aura. Vickey
had hier in het tuinhuis een werkkamer.
Ze nodigde haar bezoekers uit om na
het consult met haar de boom te gaan
omarmen om weer goed te aarde.
 
 
 

De fles B10 draagt de naam
Omarm een boom
Toen de naam gekozen werd
had men deze boom voor ogen.


Beamer Light Pen van Aura Soma

                          

Van elke Aura Soma fles worden ook ampullen gemaakt die op een speciale zaklamp kunnen worden aangebracht waardoor je de kleuren op het lichaam kunt laten schijnen.
Tussen 2011 en 2019 volgde ik een opleiding waarbij de inzichten uit de accupunctuurleer gecombineerd werden met de visie van Aura Soma.
Een bijzondere aanvulling voor het werken met de *Energetische psychosociale (trauma)therapie EDxTM™ volgens Fred Gallo*2010 aan de poort van Dev Aura, het huidige opleidingscentrum in EngelandTerug naar de inhoud