EDxTM psychische pijn - Truus X5 2019 H1

Ga naar de inhoud

EDxTM psychische pijn


Verdieping EDxTM™ volgens Fred Gallo
 
Zelfhulpstappen bij psychische pijn
 
Deze klopsequentie kan zinvol zijn als de standaard EFT of NEAM-behandeling niet effectief is. De oorzaak is soms een PO *psychische omkering* op een ander niveau, deze moet eerst gecorrigeerd worden. Pas daarna kan de klopsequentie voor psychische pijn effect hebben.
 1. Bepaal op de scala van 0-10 de intensiteit (stress) van de psychische pijn.  0 is helemaal geen stress, bij 10 is de stress het hevigst.

 2. Een van de mogelijkheden om de psychische omkering te behandelen is het ON-punt kloppen en tegelijkertijd de volgende zin uit spreken:
  “Ook als ik deze psychische pijn nooit zal overwinnen accepteer ik mezelf van harte, nu en in de toekomst.”
  Of het HZ-punt kloppen en de volgende zin uitspreken:
  “Ook als het om welke reden dan ook niet veilig is om deze psychische pijn helemaal los te laten accepteer ik mezelf van harte, nu en in de toekomst.”

 3. Bij stap 3 gaan we met de problematiek zelf aan de slag. Denk aan de psychische pijn of spreek de opzegzin “psychische pijn” uit en klop de punten in de volgende volgorde 5 x:

  1        WB
  2       OH
  3       JB
  4       ON                     Klop niet te hard,
  5       OL                      het mag geen pijn doen.
  6       OA
  7       SB
  8       P
  9      WV
                 
 4. Aan het einde blijf je aan de psychische pijn denken en klop je tenminste 5 x het SP-punt of zolang totdat je merkt dat de psychische pijn minder wordt. Tot slot klop je het SB-punt tenminste 5 x.

 5. Bepaal de intensiteit van de psychische pijn op de SUD-scala van 1-10. Probeer laat score zo spontaan als mogelijk opkomen en vertrouw je intuïtie daarbij.

 6. Vervolg de klopacupressuur behandeling met de hersenenbalans “9-Gamut”, door het SP-punt herhaaldelijk te kloppen terwijl je tegelijkertijd de ogen sluit en weer opent, naar rechtsonder, linksonder en naar het midden kijkt. Draai vervolgens je ogen met de klok mee en dan tegen de klok in. De ogen blijven open en het hoofd draait niet mee. Terwijl je blijft kloppen neurie je een melodie (bijv. Happy Birthday), zeg je het tafeltje van 5 op en neurie je weer een melodie.

 7. Herhaal de klopsequentie WB, OH, JB, ON, OL, OA, SB, P, WV en klop daarna het SP- en SB-punt na elkaar zoals bij punt 4 is beschreven.

 8. Bepaal de SUD-waarde. Als je merkt dat de intensiteit minder wordt, herhaal je de twee laatste stappen (SP-punt en SB-punt) zo lang totdat de waarde tussen 0 en 2 ligt. Ga dan verder naar punt 10. Eventueel herhaal je tussendoor stap 6 als dat prettig voelt.

 9. Als je merkt dat je blijft hangen bij een bepaalde score kan dit met een *mini omkering* te maken hebben. In dit geval klop je het HZ punt terwijl je drie keer zegt:
  “Ik accepteer mezelf helemaal, ook als mijn psychische pijn nog niet volledig is opgelost.”

 10. Als het gevoel van psychische pijn teruggegaan is naar een waarde tussen 0 en 2, doe je de oogrol oefening om de stress verder af te bouwen en de werking te verdiepen. Oogrollen: SP kloppen en ogen langzaam van de bodem naar boven rollen alsof je de haren zou willen zien. Neem 5-6 sec. de tijd. Het hoofd wordt hierbij stilgehouden.
 
Terug naar de inhoud