Photonwave - Truus X5 2019 H1

Ga naar de inhoud

Photonwave

Therapieaanbod

PhotonWave
Kleuren spelen in mijn werk al vele jaren een belangrijke rol. Met de aanschaf van de PhotonWave is een wens in vervulling gegaan om een eenvoudige en tegelijkertijd effectieve behandelmethode ter beschikking te hebben. Eeuwenoude inzichten over kleur en frequentie worden gecombineerd met nieuwste wetenschappelijke studies over de werking van ons brein. Een belangrijk uitgangspunt bij deze kleurentherapie is het herstellen van de verstoorde balans in het brein. Deze verstoorde balans is er de oorzaak van dat we angstiger zijn dan passend is of alerter zijn dan nodig. We vertrouwen onze eigen vaardigheden minder of kunnen ons niet meer zo goed concentreren. Door middel van de PhotonWave behandeling hersteld de balans in het brein zich en neemt de vaak onnodige angst en/of alertheid af. Ons brein is op die manier in staat om de uitdagingen van het leven weer met veerkracht op te pakken.
Vooral bij het werken met kinderen is het een bijzonder instrument. Afhankelijk van de hulpvraag worden er kleuren gezocht die op verschillende frequenties (aantal trillingen per seconde) kunnen worden aangeboden. Afhankelijk van het ingestelde programmaatje kijken de cliënten 10 – 15 minuten in het apparaat. De ruimte wordt zo donker mogelijk gemaakt zodat de kracht van het gekleurde licht optimaal zijn werk kan doen. Ouders kunnen tijdens de behandeling bij het kind blijven.

Het oog is het verlengstuk van de hersenen. De lichtimpulsen bereiken via de ogen de zenuwbanen van de hersenen. Sommige belanden via de oogzenuw (1) in het visuele deel van de hersenschors (6) die belangrijk is voor het vormen van beelden. Andere impulsen reizen door naar de hypothalamus (3). De hypothalamus is de besturingscentrale van de hersenen en beïnvloed onze fysieke, emotionele en mentale bevindingen. Vanuit deze centrale worden diverse breinstructuren (2, 4, 5, 7, 8) aangestuurd die een belangrijke rol spelen bij de stressregulatie. Structuren die we door de PhotonWave eenvoudig kunnen ondersteunen bij het ingewikkelde proces van *zelfregulatie*.
In de onderstaande lijst worden een aantal problemen genoemd waarvoor deze lichttherapie ingezet zou kunnen worden. Uiteraard wordt de hulpvraag zorgvuldig onderzocht en wordt de PhotonWave behandeling ingebed in een psychosociaal consult.

Psychosomatische problemen, waarvoor geen lichamelijke oorzaak gevonden werd: b.v. buikpijn, bedplassen, slaapproblemen, spanningsklachten etc.

Emotionele problemen: b.v. weinig zelfvertrouwen, faalangst, ongecontroleerde boosheid, integratie van verlies ervaringen etc.
Neurologische problemen: b.v. leerproblemen, concentratieproblemen, ADD, ADHD, dyslexie dyscalculie etc.
 
Voordelen van PhotonWave therapie:
  • De therapie past in de holistische benadering van de hulpvraag. De Photonwave kan bijvoorbeeld ook ingezet     
 worden na een individuele familieopstelling.
  • De behandeling wordt als aangenaam ervaren.
  • De behandelingsduur is maar 10 tot 15 minuten per keer. De tijd is afhankelijk van het uitgeteste programma.
  • Al na enige sessies worden de verschillen opgemerkt.
  • Deze therapievorm is goed met alle andere therapieën te combineren.
  • Uiterst geschikt voor kinderen en jongeren.
Door middel van de *kinesiologische spiertest* wordt het passende programma gezocht.


Reactie van een moeder na 4 behandelingen met de PhotonWave van haar 12-jarige zoon die de brugklas bezoekt: “Je hebt mijn zoon zo goed geholpen, hij is veel relaxter in de proefwerk-week nu doordat er meer rust is in zijn hoofd”.Terug naar de inhoud