Over jou - Truus X5 2019 H1

Ga naar de inhoud

Over jouOver jou

In mijn praktijk werk ik met verschillende cliënten met heel uiteenlopende hulpvragen.

Om te onderzoeken of mijn praktijk geschikt is voor jou met jouw specifieke vraag kun je onderstaande informatie doorlezen of persoonlijk contact opnemen.
Vaak beginnen we samen met het onderzoeken van de hulpvraag. Als je door de bomen het bos niet meer ziet en alles lijkt te stagneren is dat de eerste stap. Je voelt aan alles dat er iets aan de hand is maar wat er precies mis is kun je moeilijk benoemen.
 
Wat is psychosociale therapie?
Psychosociaal therapeuten kijken naar de psychische problemen die een directe relatie hebben met het dagelijkse leven van de cliënt. Hierbij moet je denken aan familie gerelateerde problemen, relatieproblemen, werk of school gerelateerde thematieken. Vaak willen cliënten ondersteuning bij stress en/of faalangstklachten die op verschillende deelgebieden van het dagelijkse leven kunnen voorkomen.
Op diverse andere pagina’s van deze website ga ik in op de methoden waarmee ik werk. Die kunnen je mogelijkerwijs helpen om een keuze voor een therapieproces te maken. In de praktijk zal er zelden met één specifieke methode worden gewerkt. Je hoeft bij aanvang daarom geen keuze te maken voor een bepaalde invalshoek.
Voor welke leeftijden is de therapie geschikt?
Ik werk met kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. Niet alle therapievormen waarmee ik werk zijn voor alle leeftijdsgroepen even geschikt.
Speciaal met kinderen en jongeren werk ik graag met de *Photonwave* kleuren therapie en *Bachbloesems*.

…..ik vind het fijn dat je echt meeleeft met wat wij hebben gehad.……..dat ik de hulp krijg, en dat er hulp is, dat ook.
Dankjewel voor al deze hulp😘🤗😍😀.

9-jarige jongen die samen met zijn zusje in therapie is geweest.

  • Beter kunnen omgaan met de stress op school kan bij de kinderconsulten een belangrijk aspect zijn.
  • Bij jongeren kan er ondersteuning nodig zijn bij faalangst in het eindexamen jaar.
  • Een jongere kan het moeilijk hebben met de nieuwe partner van vader of moeder die ook nog eigen kinderen mee in de relatie brengt. Samen kunnen we onderzoeken welke plek zij/hij in het nieuwe samengestelde gezin inneemt.
  • Na de geboorte van een eerste kindje kunnen enkele sessies voor de kersverse papa of mama zinvol zijn om de tegenvallende bevalling beter te integreren en daarmee een goede hechting met de baby te waarborgen.
  • Hoe kun je grenzen leren aangeven als je partner depressieve klachten of een ernstige werk gerelateerde burn-out heeft?
  • Hoe pak je de draad weer op na een scheiding en hoe ga je zinvol om met bijvoorbeeld de schuldgevoelens die blijven knagen omdat de kinderen moeite hebben met de scheiding.
  • Voor een 70-jarige kan een therapietraject ondersteunen bij het kunnen omgaan met de steeds terugkerende angsten bij een ernstig ziekbed van een kind of kleinkind.
  • Etc. etc.

Holistische benadering van je hulpvraag
De woorden van de Engelse arts Edward Bach zijn vanaf het allereerste begin een rode draad voor mij geweest.
Daarom stem ik steeds weer af op die ene cliënt die op een specifiek moment in zijn leven besluit om stappen te ondernemen om zijn leven een andere wending te geven.
Ik heb me in de loop der jaren in verschillende therapievormen verdiept waardoor heel individueel gekeken wordt welke benadering op welk moment het meest zinvol is. Deze benadering is altijd een holistische. Dit betekent dat de lichamelijke, emotionele, geestelijke en ziele aspecten van de thematiek meegewogen worden in de behandeling. *Holistische geneeswijze systeem* van Dr. Klinghardt is hierbij een effectieve richtlijn. Het energetische psychologie concept staat daarbij centraal.
Als je besluit om contact op te nemen voor een therapietraject of een eenmalig consult is het belangrijk om open te kunnen staan voor deze individuele benadering.

Jij staat centraal en niet de methode waarmee gewerkt wordt.


Terug naar de inhoud