Over mij - Truus X5 2019

Ga naar de inhoud

Over mij                          

                   
Over mij
 
Mijn wieg stond in 1953 in een klein Limburgs dorp. Ik was het 3e van in totaal 5 kinderen en de ingrijpende gebeurtenissen rondom mijn geboorte zijn van grote invloed geweest op mijn leven en mijn werk.
Na mijn opleiding in de sociaalpedagogische sector (1976) heb ik in verschillende onderwijsinstellingen met kinderen en jongeren gewerkt. Daarna studeerde ik pedagogiek maar toen ik in aanraking kwam met holistische therapievormen en energetische hellingmethoden, zoals b.v. Neo-hypnotherapie en Bach bloesem remedies, heb ik besloten een andere weg in te slaan. De vragen die mij al mijn leven lang bezighielden, zouden mogelijk toch nog beantwoord gaan worden.
Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in de uiteenlopende manieren waarop mensen kunnen omgaan met ingrijpende levenservaringen. Nu vele jaren later begrijp ik dat ik al vroeg geconfronteerd werd met diverse traumata van de meeste volwassenen om mij heen. De vroege verlieservaringen en het oorlogsverleden van mijn ouders zijn bepalend geweest voor de grote belangstelling in therapievormen die herstel en veerkracht centraal stellen.
Dankbaar kan ik terugkijken op een lange weg van ervaringen met heel diverse leraressen en leraren. Bij velen van hen werd ik geraakt door eenzelfde zoektocht naar effectieve therapievormen voor mensen die geconfronteerd werden met overweldigende levensomstandigheden. De wonden en littekens die hierdoor ontstonden bleven soms generaties lang doorwerken.
Tot mijn grote leraren horen zonder twijfel ook mijn drie kinderen en kleinkinderen.
 


Het nemen van het lot
Vele wegen kent het leven, maar van al die wegen is er één die jij te gaan hebt.
Die éne is voor jou. Die ene slechts.
En of je wilt of niet, díe weg heb jij te gaan.
De keuze is dus niet de weg, want die koos jou.
De keuze is de wijze hoe die weg te gaan.
Met onwil om de kuilen en de stenen, met verzet omdat de zon een weg die door ravijnen gaat, haast niet bereiken kan.
Of met de wil om aan het einde van de weg milder te zijn, en wijzer, dan aan het begin.
De weg koos jou, kies jij ook hem?

Hans Stolp,
naar Dag Hammarskjöld

Terug naar de inhoud