Klachtenregeling en tuchtrecht - Truus X5 2019 H1

Ga naar de inhoud

Klachtenregeling en tuchtrecht

Praktische informatie
Klachten- geschillenregeling en tuchtrecht

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) stelt eisen aan zorgaanbieders. Dit geld ook voor holistisch werkende zorgverleners.
 
Als lid van het NVPA zijn de klachten- en geschillencommissie van de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG), alsook het tuchtrecht van de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ) van toepassing
 
De meeste cliënten zijn tevreden over hun therapeut, maar het kan voorkomen dat dat niet het geval is. Als dat zo is, kan de cliënt op de NVPA-website onder het tabblad “voor cliënten” kennisnemen van de klachtenprocedure en instructies vinden wat te doen. Uiteraard kan de cliënt ook met het NVPA contact opnemen en de ontstane situatie in het kort bespreken.
 
Een onderdeel van de Wkkgz is het Veilig Incidenten Melden (VIM). Het doel is leren van situaties die onbedoeld tot schade voor de cliënt hebben geleid of hadden kunnen leiden. In het kader van deze wetgeving hanteer ik in mijn praktijk een register van incidenten die in mijn praktijk optreden.

                                              Terug naar de inhoud